"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 8 d’octubre del 2018

Al feixisme no se'l convenç, se'l combat.

Foto: El País.






















El partit d'ultradreta i neofeixista VOX va aplegar ahir diumenge prop de 10.000 simpatitzants en un acte polític al Palau de Vistalegre de Madrid. El seu discurs populista, espanyolista, antiindependentista, antifeminista i racista, té molts adeptes, més dels que molts es pensaven. I ho comprovarem en els propers comicis en què es presentin. Molt probablement pujaran a costa de C's i PP principalment, tot i que també restaran alguns vots al PSOE i algun altre, que compten entre els seu electorat amb un bon nombre d'ultradretans i ultraespanyolistes.

En els darrers temps, aquest partit s'ha convertit en el flagell de l'independentisme a base de denúncies i querelles a tort i a dret. Amb l'inestimable col·laboració necessària dels grans capitals espanyols que els financen des de l'ombra per poder tirar endavant la via judicial, que fins a dia d'avui s'ha dedicat a donar la raó a aquests radicals demofòbics i a les seves tesis.

I mentrestant, les esquerres espanyoles callen i es limiten a contemplar l'ascens d'aquest monstre perillós que és el feixisme. Com que (de moment) només afecta als independentistes, no els molesta. Contra l'independetisme tot s'hi val... M'agradarà veure quan es giri també en contra seva com reaccionaran i què diran. Potser aleshores ja serà massa tard per aturar-ho...