"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 25 de gener del 2019

Colpisme imperialista.

L'autoproclamat president Juan Guaido, i el president electe Nicolás Maduro.





















El passat dimecres, el líder opositor veneçolà Juan Guaido, es va autoproclamar president de la República en el seu parlament davant de milers dels seus acòlits. No havien passat ni 24 hores que alguns presidents d'altres estats tan poderosos com els EEUU, el Canadà, o França, ja havien reconegut al nou president, passant-se pel forro dels collons a les autoritats electes del país caribeny, és a dir, al president Maduro i tot el seu govern.

Tanmateix, l'endemà d'aquest cop d'estat mediàtic (ja que no va haver-hi insurrecció militar), els caps dels exèrcits apareixien en una roda de premsa donant suport al ministre de defensa i al govern electe en ple. O sigui, que els militars i la policia no estan per la labor...

És curiós el concepte de democràcia de molts estats, o de molts governants, del món. Mira que costa reconèixer el dret a la independència d'un poble com Catalunya que porta un bon grapat d'anys manifestant-se pacíficament al carrer i que ha sortit en massa a votar en un referèndum, però que poc costa reconèixer a un il·luminat que s'autoproclama president sense haver passat ni guanyat a les urnes.

Sembla evident que els governants dels països occidentals (rics) es mouen o es pronuncien segons el seu interès econòmic o de control del poder. Catalunya no té petroli ni recursos naturals gaire interessants per als grans estats, en canvi Veneçuela és un país ric en recursos naturals, petroli sobretot, i no està ara per ara, alineat amb els països capitalistes que volen controlar-ho tot.

Segur que el sistema polític veneçolà és molt millorable, i que Maduro ha comés molts errors, però d'aquí a acceptar que altres estats puguin decidir qui ha de governar a Veneçuela hi va un tros.

Fora imperialistes de Veneçuela!!

#VenezuelaSeRespeta