"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 13 d’agost del 2024

Un nou govern poc d'esquerres i molt espanyolista.

 

Fa un parell de dies es va presentar el nou govern del PSC amb 16 Conselleries, 2 més que a l'anterior govern (la de Política Lingüística i d'Esports) i 6 més que al govern de Puigdemont. Un govern amb cares conegudes de la dreta catalana més casposa com l'Espadaler (ex Unió) i el Sàmper (ex Junts), algun de l'òrbita d'ERC (Francesc Xavier Vila a Política Lingüística i Sonia Hernández a Cultura) i un grapat d'antics alcaldes i altres càrrecs del PSC no gaire coneguts per ara.

Pel que fa a la Conselleria d'Educació, que ara passa a anomenar-se Educació i Formació Professional (cap canvi de govern sense canvis de noms), hi haurà al capdavant l'Esther Niubó, una professional de la política fa més de vint anys que no ha trepitjat una aula en la seva vida (és politòloga de carrera), i que va dir, literalment, que "l'escola havia nascut per ensenyar, no per salvar el català". Mala peça al teler...

No hi tinc cap esperança que aquest govern de dretes espanyolista faci avançar Catalunya en cap senti. Tanmateix, tampoc penso que ho facin pitjor que els d'ERC.