"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 24 de març del 2022

ERC, Junts, PSC i Comuns es posen d'acord per acabar amb la immersió en català als centres educatius.

 














Ahir, coincidint amb una gran manifestació a Barcelona, i en altres ciutats catalanes, contra la sentència del TS d'imposar un 25% de castellà als centres educatius catalans, membres del govern i altres diputats parlamentaris es van fer aquesta fotografia (ara invertida per la vergonya que donen) com a mostra de suport a les manifestacions i a la vaga de la comunitat educativa contra aquesta sentència i contra la inacció d'aquest govern.

Doncs avui s'ha sapigut la notícia que ERC, Junts, PSC i Comuns han arribat a un acord per petar-se la llei d'immersió lingüística a l'educació, que té prop de 40 anys, per fer una nova llei que doni llibertat als centres educatius per decidir els percentatges de cada llengua amb el que educaran els seus alumnes. És a dir, que si una escola decideix fer tan sols un 25% en castellà pel que sigui, podrà fer-ho. Traspassen la responsabilitat de l'aprenentatge o no de la llengua catalana als docents, en comptes de blindar la llengua amb lleis que és el que hi havia fins ara.

La veritat és que el nivell de submissió d'aquest govern amb l'estat espanyol és tan bèstia que ja no saps quina nova baixada de pantalons ens espera. Ara la llengua, després els Jocs Olímpics, i més endavant vés tu a saber. Lamentable. Indignant.

Espero que els votants independentistes que van votar els partits que ara ens governen s'ho pensin una mica millor la propera vegada.