"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 4 de gener del 2020

Grècia (9): Atenes.

La porta d'Adrià.

Avui, si tot va tal i com està previst, estaré volant cap a Barcelona de tornada als volts de les 22. Així doncs, avui ha estat el meu darrer dia a Grècia, i l'he aprofitat per fer el darrer passeig per Atenes, i per exorcitar algun esperit maligne que encara em rondava...

Pel matí he anat a fer el volt per la zona del temple de Zeus i la porta d'Adrià, i he pujat al cim de la muntanya de Filopapo des d'on es veuen unes magnífiques vistes de l'Acròpolis i de tota la ciutat d'Atenes. 

Per la tarda tenia intenció d'anar a veure el partit de futbol de l'AEK d'Atenes contra el Ponionios, però resulta que m'he equivocat de dia, ja que era l'endemà. Així que m'he quedat amb les ganes d'entrar a l'estadi on milers de culés van ser torturats cruelment el 1994, quan el Barça va perdre una final que s'havia de guanyar sense baixar de l'autobús al AC Milan (0-4).

He dinat en un centre comercial d'aquells amb botigues de les marques internacionals que trobes a tots els països, i he agafat el metro de tornada al centre per anar a recollir les coses al hostel del cotat de la plaça Sintagma. He descansat una estona, i he anat a pel bus que m'havia de dur cap a l'aeroport.

El temple de Zeus.

Un deixeble de Sòcrates trencant branques de l'olivera per fer no sé què.

L'entrada al teatre de l'Acròpolis.

Presó de Sócrates.

El Partenón des del cim de la muntanya de Filopapo.

Vista de l'Acropolis des del cim del Filopapo.

Entorn de la zona olímpica.

Estadi olímpic d'Atenes.