"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 22 de novembre del 2020

Primera cata a cegues.

 
















Ahir amb un grupet d'amics vam trobar-nos per dinar i fer una cata a cegues de vins. Feia temps que la idea em rondava pel cap, i el cap de setmana anterior vaig fer la proposta i va ser acceptada. Vam decidir comprar 5 vins diferents amb peus diferents i de DOs diferents. Un havia de costar al voltant de 2 euros, i els altres 5-6. 10-12, 15-16, i 25 aprox.

Un parell d'amigues de la colla van encarregar-se de comprar els vins i de deixar-los embolicats amb papers de colors. Una d'elles va aconseguir uns fulls de cates de vins professionals on cal valorar diversos aspectes com el color, el gust, l'olor, i encertar l'origen, l'anyada, la varietat del raïm, la marca, el preu...

La veritat és que al nostre nivell les úniques coses què podíem intentar encertar eren la DO, i el preu aproximat, i qualificar cada un dels vins amb una nota. He de dir que em va fer sentir orgullós encertar el preu dels cinc vins, tot i que a darrera hora vaig modificar el del primer amb un altre quan l'amiga que dirigia la cata va dir-nos que podíem retastar qualsevol dels vins ja tastats i fer modificacions en la graella avaluativa. Error. Vaig posar al de 5 euros 15 i al de 15 5. En tot cas, vaig tenir força clar quin era el vi de 2 euros, i també vaig encertar el més car, tot i que per a mi no el millor.

Si mai heu de comprar un vi d'aquells per quedar bé, us recomano el GR-174 de la DO Priorat. De 10 a 12 euros i boníssim.

Ah, i per cert, aneu amb compte amb el vi, que puja al cap quan menys t'ho esperes...