"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 18 de juny del 2023

A Barcelona governarà l'extrema Espanya.

 


Ahir dissabte es van constituir els ajuntaments catalans després de les eleccions del passat 28 de maig. A Barcelona, un pacte de darrera hora (o no) entre el PSC, Comuns i PP, va deixar amb un pam de nas el candidat de Junts, Xavier Trias, que se les prometia felices amb el suport únic dels regidors d'ERC, confiat en que el candidat socialista no tindria suficients suports. Pobre il·lús. Pensar que l'Estat espanyol permetria un govern "independentista" a la capital catalana...

Des de Madrid es van moure els fils necessaris per evitar una alcaldia "independentista", i van impulsar un govern espanyolista imposant el suport dels Comuns i del PP al candidat socialista, Jaume Collboni. Antes roja que rota.

Si fa vuit anys van fer la guerra bruta, des dels mitjans, en plena campanya, acusant falsament Trias d'uns inexistents diners a l'estranger, i fa quatre utilitzaven l'ultradretà francès Valls per imposar-se a Ernest Maragall en el ple d'investidura, enguany han hagut de recórrer a un pacte antinatura entre tres forces espanyolistes (PSC-Comuns-PP) per deixar l'"independentisme" a l'oposició.