|  | 
| Entrant de diferents boles (formatge amb espècies, sanfaina, bolets...) 
 | 
 
Aquests dies d'estada a Sofia i Plovdiv, he pogut tastar alguns menjars i beures de la zona, una de les activitats que més m'agraden dels meus viatges. El cert és que Bulgària és un bon lloc per a gurmets. Potser el fet de ser cruïlla de cultures i tradicions culinàries el fan tan ric gastronòmicament parlant. 
També m'ha agradat comprovar que també cuiden molt el que beuen, i cada cop tenen més força els vins autòctons, boníssim el vi negre, i tenen molta cultura cervesera també amb cervesa local i cervesa d'importació, sobretot txeca i alemanya. Tampoc era difícil troba la nostra Estrella Damm.
El cafè també el fan amb màquina i sempre és bo, i com que tenen una important comunitat turca, no es difícil trobar locals on facin te i on venguin pastisseria típica àrab.
En definitiva, un país per menjar-se'l i beure-se'l.
|  | 
| Espècie d'hamburguesa de carn de pollastre i porc farcida amb formatge. 
 | 
|  | 
| Boles de formatge especiades i pa grec. 
 | 
|  | 
| A Bulgària també es poden menjar bones pizzes. 
 | 
|  | 
| Al local que hi ha sota la mesquita de Plovdiv, tot tipus de tes i pastisseria àrab. 
 | 
|  | 
| Porc al forn amb ceba, pastanaga... 
 | 
|  | 
| Les sopes també les fan ben bones. 
 | 
|  | 
| Baklava, un plat tradicional amb trossos de diferents carns esofades amb arròs i llegum. 
 | 
|  | 
| Què dir de la ràkia... Dolça, anisada, boníssima. 
 | 
|  | 
| Un país on gaudir de les moltes cerveses. 
 |