"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 8 d’agost del 2018

Colòmbia dia 9 - Nou president de Colòmbia, Iván Duque.

Iván Duque a lesquerra


Ahir es va celebrar a Bogota, a la plaça Simón Bolivar, la presa de possessió del nou president del país. Després dels 8 anys de presidència de Jose Manuel Santos (Partido de la Unidad), arriba al poder Ivan Duque (del partit Centro Democratico) i successor polític de l'expresident Alvaro Uribe (2002-2010). L'acte coincidia amb la celebració de la festa nacional del 7 d'agost on es commemora la victòria contra les tropes espanyoles a la batalla de Boyacá (1819).

Diuen que aquest nou president no esta per la reconciliació i l'acord de pau amb les FARC que va capitanejar Santos, i ara esta per veure com evolucionen els aconteixements, ja que hi ha un bon grapat d'antics dirigents del grup terrorista que s'han reciclat a la política i que ostenten càrrecs públics.

Ahir en l'acte de presa de possessió el nou president va assegurar que el primer viatge oficial que faria seria a l'illa de San Andrés, on em trobo ara. Aquesta illa esta ubicada al mar carib i esta mes propera a Nicaragua que a Colòmbia, i els dos Països tenen un litigi internacional pels seus límits territorials.