"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 15 de setembre del 2019

Els Minyons a la Plaça del Pou d'Altafulla.

Pilar de 6 davant del monument al pilar de vuit a la plaça del Pou d'Altafulla (Foto: Minyons)

Ahir els Minyons vam tornar a actuar a Altafulla després que l'any anterior haguéssim de fer-ho sota cobert, al pavelló municipal d'esports, a causa de la pluja. Enguany ho vam poder fer a la plaça del Pou, una plaça de gran tradició castellera on s'hi han viscut grans gestes des de fa dos segles, i on hi llueix un dels monuments castellers més populars, el pilar de 8 amb folre i manilles, inaugurat fa 30 anys.

Curiosament, els Minyons vam ser-hi el novembre del 1989 a l'acte inaugural del monument, fent-hi un pilaret de 4. No vam tornar a Altafulla fins al cap de dos anys, al segon aniversari de la inauguració realitzant castells de set (4de7 n, 3de7, 4de7p, Pde5). I des d'aleshores, no ens havien tornat a convidar a Altafulla fins l'any passat amb motiu de la Festa Major petita, que en diuen.

Ahir no vam poder tornar a repetir el castell de 9 com l'any passat, però vam completar una bona actuació amb castells de la gamma alta de 8 (3d8p, 5d8, 2d8f i pd6). Tant de bo puguem pujar tots aquests castells un pis ben aviat.