"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 26 de setembre del 2016

#Barcelonade10. #Promesescomplertes. #35anysaLaMercè.

3d10fm. Plaça de Sant Jaume. Barcelona. (Foto: El Periódico)






















Ahir els Minyons de Terrassa vam actuar a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona amb motiu de les Festes de La Mercè, acompanyats per la colla amfitriona, i padrina, els Castellers de Barcelona, i per la Colla Joves Xiquets de Valls, que repetien després d'una gran actuació en la mateixa diada de l'any passat. Amb la jornada d'ahir, els Minyons sumem 35 anys portant els nostres castells a la Festa Major barcelonina.

Crec, sincerament, que els Minyons li devíem una actuació com la d'ahir a aquesta plaça, on històricament hi hem portat sempre els nostres millors castells, però on en els darrers anys no havíem lluït potser amb prou intensitat. I no per manca de ganes probablement... En tot cas, enguany els Minyons ens havíem marcat un objectiu força ambiciós i excitant, com era portar el majestuós 3d10fm a la capital del país. I dit i fet. En primera ronda i sense vacilacions. A la primera. 3d10fm descarregat!!! I la plaça, plena a vessar com sempre en aquestes dates, explotava d'eufòria i èxtasi. Crec que poques places castelleres viuen amb tant de respecte, admiració i alegria els castells de totes les colles participants. 

Per arrodonir la gran fita, els Minyons vam completar una diada d'excelent amb el 5d9f a la segona ronda, i el 2d9fm a la tercera. En el torn dels pilars vam haver d'esperar més de mitja hora, quan tothom estava a punt per enlairar el pd8fm, per un tema logístic dels serveis sanitaris. Degut a l'espera i el cansament, es va decidir, molt encertadament al meu entendre, rebaixar pretensions i acabar la diada amb el pilar de 7 amb folre. I tot descarregat!

Voldria agrair a les colles amb qui compartíem plaça el seu suport a les nostres pinyes. Crec que la col·laboració entre colles va ajudar a fer més segurs tots els castells i, per altra banda, vam aconseguir transmetre al públic present una imatge i uns valors dels castells dels quals crec que la societat, en general, va una mica mancada, i pels quals la nostra activitat va ser declarada Patrimoni de la Humanitat l'any 2010.