"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 4 d’abril del 2023

V de victòria.

 


Feia dies, mesos, que no feia la ruta de la "V" en bici. És una ruta circular força popular entre els ciclistes terrassencs, i es pot fer o bé pujant el Coll d'Estenalles per Matadepera, o bé per l'altra costat, anant cap a Castellar del Vallès. Normalment, a mi m'agrada fer-la pujant per Matadepera perquè fas el major desnivell positiu al principi i de forma progressiva.

Avui m'he aturat un moment per captar aquesta vista panoràmica de Sant Llorenç del Munt amb la silueta de Montserrat al fons amb la seva característica forma de serra. En aquest punt et trobes dins de la comarca del Bages, tot i que el Moianès i el Vallès Occidental els tens a tocar pel darrera i pel davant respectivament (anant en direcció a Sant Llorenç Savall).

La ruta rep el nom de la "V" perquè hi ha un tram que uneix les carreteres B-124 (de Castellar del Vallès a Calders) i BV-1221 (de Matadepera a Navarcles) al km. 28 de la primera i km. 20 de la segona, que baixa i puja amb amb un fort desnivell durant uns 3'5 km. Fins farà uns 25 anys aquesta pista no estava asfaltada, i per fer la volta a Estenalles calia arribar a Navarcles (90 km aprox). Actualment fent aquesta drecera et surten uns 60 km.