"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 21 d’abril del 2022

"Catalangate", ens estan vigilant?

 

Fa escassos tres dies el diari nord-americà "The New Yorker" va destapar el cas de l'espionatge d'estat que va practicar l'estat espanyol contra el moviment independentista català a través del programa d'espionatge israelià "Pegasus". El periodista Roman Farrow (fill de Woody Allen i Mia Farrow) va investigar durant dos anys l'agència israeliana i va assabentar-se d'aquest espionatge il·legal, al que només poden tenir accés els estats.

Malauradament, i com ve sent costum al nostre país, els nostres governants s'han fet els indignats i fins i tot van fer una roda de premsa a Brusel·les per denunciar el cas, però accions concretes res de res. I, evidentment, el govern de l'estat espanyol ha fet veure que no saben de què els estan parlant i que quan això va passar ells no hi eren.

Estem tan acostumats a la repressió i els constants atacs per part de l'estat espanyol, que ja ni ens sorprenen notícies com aquesta. I també estem tan acostumats al servilisme i col·laboracionisme dels nostres governants "independentistes", que tampoc ens sorprèn que no hagin pres cap mesura contundent que pugui fer trontollar l'estabilitat de l'estat i tornar a posar la qüestió del dret a l'autodeterminació en primera línia. Fa temps que viuen de genolls, ara bé, amb les butxaques plenes.