"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 25 de gener del 2022

El policia feixista que va agredir Jordi Borràs condemnat a un any de presó.

 












Aquest matí s'ha resolt el cas de l'agressió del policia nacional, inspector de la Brigada d'Informació, al fotoperiodista Jordi Borràs, el juliol del 2018, quan Borràs sortia de cobrir un acte polític al centre de Barcelona i el policia es va abraonar cap a ell trencant-li el nas, a banda de diverses contusions al cap i a les extremitats.

Finalment, el policia ha retirat la denúncia per agressions que havia interposat al fotoperiodista, i el jutge ha decretat un any de presó, i una indemnització de 7.000 euros. El fotoperiodista i la seva advocada s'han mostrat satisfets amb el fet que el jutge els donés la raó però han anunciat que lluitaran per la inhabilitació de l'agent.

Afortunadament, en aquest cas hi va haver testimonis, i fins i tot el policia va arribar a mostrar la seva placa policial (moment que va ser captat fotogràficament), tot i que en un principi el cos de policia nacional va mentir dient que es tractava d'un policia dedicat a feines burocràtiques d'oficines.

És notori que els cossos policials a Espanya estan plegats d'ultres i feixistes com l'agressor de Jordi Borràs. Tanmateix, tenen a la resta d'institucions (judicial, executiva, mediàtica...) a favor, i d'aquí la impunitat de la què gaudeixen. Tanmateix, aquesta vegada, al policia li haurà sortit una mica cara el seu matonisme.