"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 27 de novembre del 2021

De colònies amb la canalla a Can Ribas (Bigues i Riells).

 
















He estat els darrers tres dies de colònies amb els meus alumnes de 1r i els de 2n a la casa de colònies de Can Ribas, a Bigues i Riells (Vallès Oriental). No és gaire habitual anar de colònies en aquesta època de l'any (pel risc de tenir una climatologia adversa). De fet eren les darreres dates de còlonies de l'any per la casa fins l'any vinent, però tot i que el dimecres va ploure tota la tarda, no es pot dir que la metereologia ens hagi condicionat gaire a l'hora de fer les activitats previstes.

Les colònies són una experiència extraordinària per a la canalla. Uns dies de convivència, independència i autonomia, de contacte amb la natura, de superar pors, de viure mil i una anècdotes que recordaran tota la vida, de cantar, ballar, jugar... en definitiva de passar-ho bomba!

Per als mestres també és una oportunitat de relacionar-nos més estretament amb els nostres alumnes i de conèixer-los una mica millor en un ambient diferent al de l'aula. Hi ha mestres que prefereixen estalviar-se l'haver d'anar de colònies per la responsabilitat que comporta i pels riscos que cal assumir. Afortunadament, mai he tingut cap incidència important anant de colònies, i trobo que per als nens és una experiència tan profitosa i emocionant, que paga la pena assumir el risc.