"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 29 de setembre del 2013

Sort que ells no són nacionalistes...

Selecció catalana (-1) d'hoquei patins que s'ha proclamat campiona del món a Angola.

Aquest cap de setmana hem tingut algunes noves mostres d'allò que els espanyols anomenen barreja d'esport i política, tot i que segons aquests, això solament ho fem els catalans que som uns nacionalistes-terroristes-rupturistes-fracturistes-totalitaristes-etcistes.
 
Als campionats del món d'hoquei patins, la selecció espanyola ha conquerit la primera posició amb un equip format gairebé íntegrament per esportistes catalans (9 dels 10). A la final disputada a Luanda (Angola), el combinat català amb el convidat espanyol es va imposar a la selecció argentina per 4 gols a 3, aconseguint d'aquesta manera el cinquè mundial de manera consecutiva.
 
A l'hora de fotografiar als campions amb el trofeu, el representant espanyol no va dubtar a treure una bandera espanyola, i els botiflers catalans van posar alegrement al darrere amb gestos victoriosos i de gran alegria. Eh! però sense fractures, polititzacions, ni nacionalismes excloents pel mig, eh! Esport i res més, com els agrada dir a les autoritats espanyoles.
 
Els que no s'han deixat entabanar a l'hora de mostrar un patriotisme amb el que no combreguen, han estat els pilots catalans del mundial de motociclisme, a la cursa disputada al circuit d'Aragó, que han rebutjat els oferiments dels comissaris de pista perquè agafessin les banderes espanyoles al final de la cursa per celebrar els èxits aconseguits. Ni els germans Màrquez, ni Espargueró, ni Rins han volgut agafar la bandera espanyola, i això ha indignat a alguns seguidors espanyols (no nacionalistes, per descomptat). Quina barra! Això sí que és polititzar l'esport, oi?
 
Un 10 pels pilots, un 0 pels jugadors d'hoquei patins.

2 comentaris:

  1. Bah... els de hockey la majoria son de Terrassa, que es pot esperar d'ells...

    ResponElimina
  2. No, si el curiós del cas és que la majoria són de pobles molt catalanistes amb gran tradició de l'hoquei patins (Tordera, Vic, Igualada, Sant Sadurní...) Té collons!

    ResponElimina