"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 22 de gener del 2019

Extrema(cara)dura.




Fa uns dies, els diputats del parlament extremeny, amb l'excepció dels representants de Podemos, van donar suport a la proposta del grup del PP que demanava l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, a banda del control de TV3, la intervenció dels Mossos, i de l'ús del castellà com a llengua vehicular d'escolarització. Quasi res!

No sé què coi s'han pensat aquesta colla de paràsits mig analfabets... Té pebrots que els representants polítics d'una de les regions amb més atur, amb més funcionaris, amb els índexs de fracàs escolar més alts i amb els majors nivells d'analfabetisme, i d'altres rècords negatius, vulguin donar lliçons i s'atreveixin a demaniar la intervenció d'una altra autonomia. 

Potser que es preocupin una mica més d'ells mateixos a veure si aconsegueixen superar les seves grans mancances cronificades.

8 comentaris:

  1. Opino igual que tu, Risto.
    La ignorància és molt atrevida. El feixisme encara més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest tipus de declaracions són més pròpies de hoolligans patrioters espanyols que no pas de representants d'un parlament d'una Comunitat Autònoma. En tot cas, deixa ben a les clares quin tipus de xusma governa en aquestes Comunitats subsidiàries i parasitàries. I molt anticatalanes.

      Elimina
  2. No tens dades més actuals que del 2007?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Extret del diari El País "https://cat.elpais.com/cat/2017/07/12/economia/1499852293_661274.html":
      "Extremadura és la comunitat amb més pes de l'ocupació pública sobre el total. Els treballadors que resideixen a Extremadura i estan a nòmina de l'Estat, de la Junta o de l'Administració local arriben als 88.886 efectius, el 28,6% del total d'assalariats. Tot seguit venen Castella i Lleó (23,1%), Castella-la Manxa (22,4%) i Astúries (20,2%).

      Al costat oposat destaca Catalunya, on només l'11% dels assalariats cobra directament del sector públic. Balears i Madrid també registren xifres relativament baixes, del 12,2% i del 14,8%, respectivament. De mitjana, el 16,7% dels assalariats a Espanya té una nòmina vinculada a l'Administració pública."

      Del 2007 al 2017 la cosa no ha canviat gaire...

      Elimina
  3. Al meu parer aquesta votació té molt de xenofòbia. És especialment fotut quan t'adones que la fan perquè saben que una declaració d'aquest tipus els farà guanyar vots, i no en volen quedar al marge -i això diu molt de la cultura democràtica dels extremenys, a banda de deixar en evidència la poca vergonya dels seus polítics professionals-.

    Tanmateix el pes dels funcionaris en l'economia no és tant fàcil de mesurar , perquè aquí tenim molt treballador de l'administració que no és considerat funcionari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vull entendre que les dades es refereixen als treballadors que ho fan a sou de l'administració, ja siguin funcionaris amb plaça, interins o d'institucions-empreses que tenen concert amb la Generalitat... no?

      Elimina
  4. Bé, no cal desqualificar-los com a poble tampoc, però és cert que tenen altres problemes que anar-nos buscant les pessigolles a nosaltres. Però és precisament per això, els que manen allà no pensen arreglar aquests problemes, per tant els vots els han d'aconseguir ficant-se amb nosaltres, que els surt més a compte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com a poble no, em refereixo als seus representants polítics. Tot i que aquests han estat triats pel poble... A Extremadura sempre han tingut presidents molt catalanòfobs.

      Elimina