Aquest pont de desembre he anat a La Fatarella, a la comarca de la Terra Alta, terra de vinyes, oliveres, avellaners, i de clotxes, amb motiu de la Fira de l'Oli. Hi vaig baixar el divendres al migdia, amb aturada a dinar a l'Hospitalet de l'Infant, i l'estada també va incloure una visita a Tivissa per visitar la Fira de Nadal d'aquesta bonica localitat de la Ribera d'Ebre.
A La Fatarella he descobert la clotxa, el plat típic dels treballadors del camp, fet a base d'un pa rodó que es buida de molla i es farceix amb botifarra negre, tomaquet escalibat, una arengada, all, i molt oli. Una festa molt popular que se celebra al carrer i on no falten els porrons de vi blanc i negre local.
També he gaudit de les converses amb locals que m'han explicat un munt de coses del seu estil de vida rural en un poble de menys de 1.000 habitants. Em porta records de quan Viladecavalls era un poble similar.
![]() |
| Tivissa. |
![]() |
| Tivissa |












