"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 15 de desembre del 2012

Matança d'escolars als EUA.


Ahir, un tarat mental de vint anys va entrar a la seva antiga escola de primària, a Newton, Conneticut, on treballava la seva mare com a mestra, i es va carregar a vint-i-set persones, vint d'elles alumnes de menys de deu anys. Aquesta nova matança a una escola, en aquest cas de primària, ve a engreixar la llista negra de pistolers anònims que un dia decideixen treure les seves joguines de guerra de casa per a utilitzar-les contra gent innocent i desvalguda. I als EUA aquesta llista comença a ser dramàticament llarga: Columbine (13 morts), Virginia Tech (32), Ohio (3), Tucson Arizona (3), Minnesota (9), Michigan (5)...

Hores després de la matança apareixia el president nord-americà, Barack Obama, amb gest compungit i afectat per solidaritzar-se amb les víctimes i parlar al país "com ho faria un pare". Potser valdria la pena que el president nord-americà anés a l'escola on s'ha viscut la tragèdia a fer pedagogia amb els alumnes dels avantatges de viure en una societat armada fins a les dents, i on qualsevol "curt de gambals" adolescent tarat pot accedir a proveir-se de les armes més destructives i mortals del mercat. I és que el primer és el primer, i que no li vinguin a la industria armamentística nord-americana amb minúcies com aquestes d'una matança de res cada tant. El negoci és el negoci!

Que passaria si en comptes de tractar-se d'una escola de primària de Newton, la matança s'hagués produït a l'institut on estudien les filles del senyor Obama? Segurament les seves filles tenen tal protecció estatal que mai arribaran a viure una situació com la que han viscut ja milers d'estudiants nord-americans en els darrers anys, però aquest fet no hauria d'excusar al president per fer-lo reconsiderar les polítiques de permissivitat amb les armes que tan de mal estan fent a la societat nord-americana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada