"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 30 de maig del 2017

Siusplau, fem via sense els Comuns.




















N'estic fins als collons del tacticisme putaramonetista de l'espai polític dels Comuns (CSQP, Podem, ICV, EUiA, En Comú, Guanyem, Vencerem i QBQEHP (Que Bé Que Ens Ho Passem!)) amb la qüestió del referèndum. Davant de l'evidència de la manca total de voluntat política del govern espanyol de pactar i permetre un referèndum acordat d'independència, els Comuns continuen amb el seu discurs ambivalent de sí però no, de no però sí, i qui dia passa any empeny.

La darrera mostra d'aquesta equidistància la van donar ahir amb la seva no presència a la trobada dels partits favorables al referèndum convocada pel president Puigdemont. L'excusa que va donar el seu líder, Xavier Domènech, per absentar-se de la cimera, va ser que aquesta no era representativa del 80% dels catalans que aposten pel referèndum, que es materialitza en el Pacte Nacional pel Referèndum...

Crec que els Comuns han deixat ben clara ja la seva posició, o millor dit, la seva indefinició en l'assumpte. S'omplen la boca de democràcia, participació, debat, però quan aquí la volem exercir per decidir sobre la independència, ja no els fa tanta gràcia. El seu principal objectiu, com ja han exposat en alguna ocasió, és el de governar una República catalana dins del Regne d'Espanya, també sota el govern dels seus... Quan madurin en parlem. Mentrestant fem via!

9 comentaris:

  1. "A la taula d'en Bernat, qui no hi és no hi és comptat".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aniria bé que decidissin d'una vegada si volen o no ser comptats. Que es deixin de putaramonetismes...

      Elimina
  2. Ells són el fre. Els enteníem com a aliats, perquè estan a favor de la democràcia... al Sahara, al Tibet i a Palestina, però ens volen submisos com tota la resta de partits espanyolistes aquí. No s'hi pot comptar, perquè sempre tenen una excusa. Quan els partits que ara governen apostaven per les eleccions plebiscitàries, ells clamaven pel referèndum. Ara que proposem un referèndum, i que la possibilitat és real, ara ells sempre troben una excusa per no apuntar-s'hi. El pitjor no és que vagin amb la calculadora a la mà. Fer partidisme és una cosa. El pitjor és que com els neofeixistes de ciutadans, els feixistes clàssics del pp o la franquícia del psoe facin crida a no votar, en comptes de fer campanya pel NO si així ho decideixen. No sé com no se'ls cau la cara de vergonya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no han de suposar cap fre si els que estem realment a favor d'exercir la democràcia, del dret a decidir, del dret a l'autodeterminació, ho tenim clar i tirem pel dret. Som un bon grapat i al final anirà a votar qui vulgui, tant dels indepes com dels cagadubtes, o dels unionistes.

      Elimina
  3. No mullar-se amb els temes delicats es una manera de poder esgarrapar vots per tot arreu, ara bé, així també se'n poden perdre alguns.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot sembla indicar que la confluència de les esquerres que formen els Comuns té molts números d'acabar com el rosari de l'Aurora...

      Elimina
  4. No t'equivoquis, no és veritat que no hagin pres partit. Han pres partit per continuar igual; això vol dir que segueixen amb una grande i libre, i menjant-se les engrunes del poder, com sempre han fet aquesta colla d'inútils.

    El més bèstia de tot plegat és que Podemos sí que sembla a favor del referèndum -almenys el de la cueta ho fa veure!!!-. I això els ha passat i els passarà factura a Espanya. De fet, només tenen possibilitats d'arribar al poder a Madrid si canvien aquesta posició.

    ResponElimina
  5. Bé, en tot cas hauran de prendre partit de manera definitiva d'aquí a ben poc...

    I pel que fa al de la cua... no sé que pensar. Ja veurem el dia que tingui el poder a tocar quin serà el seu discurs. Però no crec que el suport al dret a decidir sigui l'únic tema que pot allunyar a Podemos del poder (tenen molt mala publicitat a les espanyes per moltes més qüestions).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Repeteixo: cap partit que estigui a favor del dret a decidir no arribarà mai al poder a Espanya. Ho deixo escrit perquè algú m'ho pugui recordar si m'equivoco.

      Elimina