"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 23 de juliol del 2018

Minyons, deures pendents.

2d9fm carregat ahir a la diada de Les Santes de Mataró.

























Ahir els Minyons vam tancar el primer tram de la temporada a la diada de Les Santes de Mataró, i hem començat un temps de vacances fins a finals d'agost que ens tornarem a posar per preparar la tradicional diada de Sant Fèlix. Ahir a Mataró vam estrenar el 9d8 aquesta temporada, i vam tornar a ensopegar amb el 2d9fm, només carregat i amb evidents problemes en l'encaix entre quarts i quints. Vam tancar la diada amb un esperançador 3d9f que sembla que va agafant bona forma i qui sap si ens pot portar alguna sorpresa en el segon tram de temporada...

Crec que podem estar satisfets a mitges, sobretot tenint en compte el complicat inici de temporada, amb tantes baixes i complicacions vàries. El 9d8 demostra que encara tenim un gran potencial, però les dues ensopegades del 2d9fm, i la manca d'una estructura sòlida de 4, i de 5, ens indiquen que cal millorar moltes coses. I potser caldrà fer algun canvi per dalt del pilar perquè els pesa massa als de baix.

Apa, bones vacances!

3 comentaris:

  1. Crec que el més important, ara mateix, és saber on som, i assumir-ho amb tranquil·litat. Potencialment som una colla de castells de 10, però ara mateix som colla de 9... I no passa res perquè els famosos pepinus tardin en arribar, no cal que ens posem nerviosos.

    Primer de tot crec que cal solucionar el problema del 4x9f, que al meu parer passa per tornar inicialment a un folre complert; després, cal definir els troncs del 4 i del 5 amb la gent amb qui saps que podràs comptar en tots els assaigs, i treballar-los de manera constant fins que surtin, sigui la setmana que ve o d'aquí tres mesos. Estic convençut que tenim a gent que ho pot fer.

    Pel què fa a qüestions de funcionament, hauríem d'aconseguir augmentar el nucli dur de la colla -i sé que això és difícil quan els resultats no acaben d'arribar-, però aquesta és la clau per poder fer assaigs de qualitat. S'ha d'aconseguir que la gent se senti part del projecte, i aconseguir-ho passa, per començar, per donar-li el lloc adequat a cada un dels castellers que venen als assaigs -sí, ja sé que no és fàcil, però s'ha de ser molt metòdic i dedicar-hi molt temps, programes informàtics inclosos-. També proposo convocar reunions dels diversos equips de pinya després d'alguns assaig de divendres, convocant a la gent de manera nominal. Han de ser reunions tècniques, i hi ha d'haver una preparació al darrera, no pot donar la sensació que ens reunim per no res.

    Pel què fa a altres aspectes -i reconec que es tracta d'un tema subjectiu en el que hi pot haver altres opinions- jo crec que ens estem passant en la política de treure pes -especialment a la part baixa dels troncs-. Els terços potents tenen tendència a baixar a segons, i els segons grossos -cada cop en tenim menys- tenen tendència a quedar-se a terra o amagats pel folre. Amb aquesta situació difícilment ens podrem tornar a plantejar mai de treure folres al 3 o al 4, però a més crec que treu possibilitats en altres castells. Sé que algú em dirà que fem els castells amb el que tenim, però jo penso que tenim a gent potent a qui mai s'ha donat l'alternativa, o a qui fa temps que s'ha deixat bastant de costat.

    Sigui com sigui la situació és interessant. En moments difícils és quan es pot copsar la maduresa d'una colla. No perdem la calma, i a treballar.

    ResponElimina
  2. Pas a pas. De vegades hi ha temporades de 'reagrupament'. Segur que esteu posant les bases per un 2019 espectacular, sempre que hi ha baixes importants i potser una mica de desànim s'han de posar les coses a lloc. Però encara queda temporada i molta feina a fer, segur. El 2d9fm sembla que s'ha de tenir controlat i que és estrany que caigui. Però per més vegades que l'hagueu descarregat, i mira que jo us n'he vist uns quants amb una solvència insultant, és un castellàs i no se li ha de perdre el respecte. El 5 l'acabareu pujant un pis, segur, encara que no se'n puguin fer gaires, algun caurà. I el 5 a veure, no és cap broma, però dominar el 9 us pot ajudar a consolidar un bon 5, i encara el podeu intentar amb les moltes diades importants que us queden. No diria que et veig desanimat, però sí prudent al respecte de com acabarà aquesta temporada. Evidentment tu vius el dia a dia i saps molt bé com esteu, però jo confio que acabarà sent una temporada més que correcta. Amunt sempre!

    ResponElimina
  3. Bones vacances. Que grans son els Minyons. Que grans tots els castellers catalans.

    ResponElimina