"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 19 de desembre del 2019

La justícia europea dóna la raó a Junqueras.

La bandera d'Europa llueix al balcó de la Generalitat des d'aquesta tarda.






























Aquest matí, el TJUE (Tribunal de Justícia de la Unió Europea), ha sentenciat a favor de la immunitat d'Oriol Junqueras i contra la decisió del Tribunal Suprem espanyol després de les eleccions al parlament europeu on havia sortit electe.i, tanmateix, no se li havia permès recollir l'acta de diputat i ocupar el seu escó al Parlament europeu, i se'l va mantenir en presó (preventiva), ja que aquesta decisió la van prendre abans que s'hagués fet pública la sentència del judici contra els líders independentistes.

Un gran revés per a la (in)justícia espanyola, i que pot tenir conseqüències directes en la situació actual d'altres presos polítics i exiliats.

6 comentaris:

  1. Com diu el MHP Puigdemont: Espanya manté segrestat Oriol Junqueras.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament Xavier. Espanya ens roba, segresta, atonyina i humilia.

      Elimina
  2. Prevaricació claríssima. El judici hauria de ser declarat nul per a tots els implicats. Aquesta gent no poden ser jutges mai més, i haurien de pagar amb la presó. Això que han fet és un veritable cop d'estat.

    Sort que a Europa hi ha separació de poders, perquè si fos pels polítics europeus, ja els semblava bé, començant per Trajani i acabant en Borrell, el psicòpata.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Abans són capaços de sortir d'Europa (els espanyols) que deixar-se humiliar d'aquesta manera. Tant de bo ho veiem (a tota aquesta colla de prevaricadors a la presó).

      Elimina
  3. Com que vaig tard, ara les conseqüències de la sentència ja se saben, els dos exiliats que estaven en una situació similar han pogut recollir l'acta i esdevenir eurodiputats. Una fantàstica notícia, sens dubte! Ara falta que es culmini amb la llibertat d'en Junqueras. El que em sap una mica de greu és que els advocats dels afortunats s'hagin apuntat el gol quan va ser la defensa d'en Junqueras qui va fer tota la feina.

    ResponElimina
  4. Bé Xexu, desconec quines accions porten a terme cada un dels advocats implicats en els diversos casos amb la justícia espanyola i europea. En tot cas, les victòries han d'acabar beneficiant tots els presos i exiliats. Suposo que de la feina que fa Gonzalo Boye, també se n'acabaran beneficiant tots plegats...

    ResponElimina