"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 27 de febrer del 2011

7 punts - 7 dies - 7 comentaris





Efectivament, aquells que suposàveu que ahir no anava a començar la revolució després del partit del Barça tal i com vaig proposar ahir (vegeu article anterior), heu encertat. La revolució haurà d'esperar, però ens consolarem amb la victòria blaugrana i l'empat dels blancs. I tornen a ser set punts... jeje. Ahir Mourinho va tornar a plorar a la roda de premsa per queixar-se del calendari i d'una suposada conxorxa mediatico-culé per afavorir al Barça i perjudicar al Madrid. Ja no sap quina excusa buscar per justificar els errors del seu equip.

Per altra banda, avui ha aparegut l'anunci que "La Vanguardia"  tindrà la seva versió catalana a partir del maig d'aquest any. Ho celebro, tot i que potser arriba una mica tard, tenint en compte que l'altre diari de referència de la premsa escrita a Catalunya ("El Periodico"), fa ja un bon grapat d'anys que va treure l'edició catalana. Bé, després d'aquest anunci, només falta esperar a que els del "Diario de Tarrasa" es decideixin a acceptar que editen un diari a Terrassa-Catalunya-Països Catalans, i ens facin el favor de fer-lo en català.

Una altra bona notícia per la llengua catalana ha estat la massiva manifestació celebrada ahir a Castelló de la Plana, al País Valencià, en defensa de TV3. Després d'escoltar els despreciables comentaris de la portaveu de Camps, Paula Sánchez de León, afirmant que aquest canal només interessava a 2.000 o 3.000 persones al País Valencià, aquesta manifestació d'ahir al vespre, demostra que aquesta dona estava molt equivocada.

Una altra exel·lent notícia pels qui ens agrada l'esport, serà la visita de l'equip de rugbi de Perpinyà, l'USAP, el proper dissabte 9 d'abril, amb motiu de la disputa d'un partit dels quarts de final de la "Heinecken Cup" contra el Toulon. Es jugarà a l'estadi olímpic de Montjuic i a ben segur que l'espectacle seduirà a tots aquells que no hagin vist mai rugbi en directe. Ja tinc marcada la data del 12 de març, per comprar l'entrada per internet. Així que ja ho sabeu. Qui s'apunta?

A voltes amb les revoltes que s'estan succeint pels països del nord d'Àfrica i el Proper Orient, començo a sospitar que potser qui realment se'n beneficia de tot aquest enrenou són: els mitjans de comunicació internacionals, que tornen a tenir notícies fresques i candents; els països del nord de la mediterrània, que reben gran part del turisme que ha deixat de visitar els països en conflicte; algunes èlits dels països en conflicte, que seran les que acabaran agafant el poder per acabar fent i desfent al seu interès propi, com han estat fent els dictadors enderrocats, i com faran els propers, i els propers, i així anar fent fins la fi del capitalisme (si és que n'hi ha de fi). 

Més positiva és la celebració de "La Calçotada" dels minyons d'avui mateix. Me n'hi vaig tan bon punt acabi aquest escrit. Celebració amb majúscules, ja que se celebra una jornada gastronòmica, social, cultural, interracial, multigeneracional, festiva i popular. Quin gran invent de les terres de l'Alt Camp! En una calçotada convergeixen un munt de valors positius com ara el treball en equip, la solidaritat, l'esforç, l'altruisme, la paciència, etc.

I per acabar, totalment oposat als valors positius d'una caçotada, trobem l'egoisme dels qui només pensen en ells mateixos. És egoista qui pensa en l'èxit personal abans que en el de tota una colla. Qui pensa en ell abans que en el mort i la família. Qui pensa en ell abans que en els nuvis i la família. Però com bé diuen, tal faràs tal trobaràs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada