"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 20 de febrer del 2011

Doneu corda al català!




Veig que per moltes campanyes "xorres" que faci la Generalitat, que la gent que arriba al nostre país acabi parlant la nostra llengua, depén de tots i cadascú de nosaltres. És a dir, que es tracta d'una simple elecció personal, el fet de tractar al nouvingut com a nou català, o com a ciutadà de Catalunya que parla la llengua dels veïns.

I a que ve ara aquest comentari? Doncs perquè n'estic fart de sentir a molts/es companys/es coneguts/des de la meva colla castellera dirigir-se als nouvinguts de la colla en la llengua de l'imperi. Em sembla bé, que els primers dies d'integració a la colla s'utilitzin altres llengües per fer-se entendre... però després d'un temps prudencial, ja no li trobo sentit a continuar negant-los l'oportunitat d'aprendre i parlar la llengua dels catalans (la principal, sí, ja que l'altre la parlen 400 milions de persones més arreu, i  potser més de la metitat dels habitatants de Catalunya). Com voleu que ells valorin la importància que li donem al nostre idioma, si ni nosaltres mateixos el parlem?

Després no us extranyeu si passen els anys i aquesta gent nouvinguda no utilitza el català. Nosaltres mateixos els estem donant arguments per no haver de fer-ho.

Collons, perdoneu, però algú ho havia de dir!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada