"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 23 de febrer del 2011

El "temazo" del dimecres (23 F - 30 anys)


Fa 30 anys de l'intent de cop d'estat del general Antonio Tejero, i encara avui no en sabem les veritables intencions del frustrat cop. Realment pensaven que serien capaços d'arribar al poder amb aquella sublevació tan escarransida? Perquè va trigar tant el rei Joan Carles a parlar? Perquè van rebre els colpistes un càstig tan "light"? Com va alterar aquell fet el procés de transició cap a la democràcia? Realment ha canviat gaire l'estament militar d'ençà d'aquells fets? Es va fer neteja a l'exercit, o hem de continuar patint pel dia que els catalans declarem la independència i ens enviïn els tancs a la Diagonal de Barcelona? 

Els Trincos ho van reflectir de meravella en la seva cancó dedicada als lamentables fets. Una dosi d'humor després del "canguelo" general... "La dansa del sabre"

1 comentari:

  1. Temazo!!!!!!!!!!!
    quins temps ,jo no m'enterava gaire del que passava ,però a casa tots estaven pendents ,aixo va ser una jugade de marquèting,com comentava avui pel facebook en Carles C.
    Com sempre el nostre "TBO" de terrassa,amb perdo pels del TBO,(diario de tarrasa)deien que un "grupo de gente mayor"se presento en el ayuntamiento pidiendo armas para defender la democracia,aquesta gent eren membres d'ERC que despres de 40 anys de repressió i exili,seguien disposats pel conbat.

    ja no en queden gaires d'aquets!!!!!!!!!!

    salut !!!!!!!!

    ResponElimina