"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 5 de març del 2011

Setmana blanca (primera i última?)


Haig de reconèixer que jo vaig ser un mestre crític, molt crític, amb la gestió del exconseller d'educació Ernest Maragall. Però avui, vull fer un acte de constricció i dedicar-li unes paraules d'elogi per aquesta setmana blanca que ens va deixar. Potser última, segons diuen. Quina pena! I és que jo només hi veig coses positives en aquest període de descans, festa, vacances...

Personalment, com a mestre d'escola de primària, aquests dies de festa enmig del mes de març, i conincidint amb la festa de carnaval, em permet anar a gaudir una festa molt especial: el Carnaval de Cádiz. No sé si hauria pogut viure'l en directe mai, de no haver estat per aquesta fabulosa setmana blanca. I a ben segur que aquesta experiència em servirà per formar-me i cultivar-me, i repercutirà positivament en els meus alumnes... No ens hem de formar contínuament els mestres? Doncs aquesta és una bona ocasió per continuar formant-me.

Pels alumnes aquesta parada també és magnífica. Pregunteu'ls-hi. Que els trenca el ritme d'estudi? Bah! Tonteries. No existeix això del ritme d'estudi. Jo veig alumnes que estan igual d'empanats el primer que el darrer dia de classe, i d'altres que et fan la feina sigui quan sigui, i a l'hora que sigui. I aquests mateixos alumnes, depenent del que es faci a l'aula poden estar a plè rendiment o semblar que no hi són. Així que això dels ritmes no em serveix d'excusa. Segurament molts pares desitjarien que per no trencar el "ritme" d'aprenentatge dels seus fills, el calendari escolar s'allargués per l'inici i pel final. És a dir, que a finals d'agost anessin començant (que ja estan avorrits de tantes vacances, jajajajajaja), i que paressin cap allà mitjans-finals de juliol. Aleshores sí que tindrien un bon ritme i no es trencaria la dinàmica d'"estudi". 
És possible, fins i tot, que alguns alumnes aprofitin aquesta aturada de les classes per treballar a casa amb més tranquil·litat i avançar feina. De fet, més d'un mestre ja s'ha encarregat de deixar feina als seus alumnes, no fos cas que es dediquessin únicament i exclussiva, a jugar i fer el ronso. I qui no tingui feina, segur que tindrà algun exàmen a la tornada de les mini-vacances. Que aprofitin ara que tenen temps per estudiar. ;-)

També hem de pensar en tots els monitors, esplais, casals, cases de colònies, albergs, pistes d'esquí, etc., que se'n beneficien d'aquest període vacacional. Els avis i les àvies també han d'estar molt contents de poder estar amb els seus estimats nets durant una setmana sencera, oi?

L'estalvi energètic (ara tan de moda) que suposa tancar les escoles i instituts durant una setmana sencera segur que repercutirà positivament en l'economia del país, i ens ajudarà a aixecar el vol i tirar endavant. Jo, fins i tot, hagués allargat aquesta aturada una setmana més, per estalviar uns quants calerons més!

Bé doncs, companys, companyes, amics, amigues, alumnes, m'acomiado de tots vosaltres per uns quants dies, per anar a un curs de formació a Cádiz. Formació intensiva. Espero aprofitar bé totes les activitats que es realitzin (fins i tot si es fan cates de diferents begudes típiques de la zona), aprendre moltes coses interessants (no sabeu el que s'aprèn viatjant i a les nits), per poder explicar-vos-les a la tornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada