"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 2 de maig del 2011

16 homes sense pietat (TS).


 Ahir es va saber que el TS (Tribunal Suprem) ha il·legalitzat totes les candidatures de la coalició Bildu de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Ho va fer amb 9 vots favorables a la il·legalització, 6 en contra i 1 que no devia saber ben bé que votar i va votar a favor que es poguessin presentar algunes llistes i d'altres no.

Aquesta nova decisió del TS de prohibir la possibilitat real de defensar politicament les idees polítiques d'un ampli sector de la societat basca, es fonamenta novament, en la participació a les llistes de gent d'alguna manera "relacionada" o "intoxicada" a l'entorn d'ETA. És a dir, amics dels terroristes, o amics d'amics, o amics d'amics de coneguts... És ja la novena vegada que el TS impossibilita la participació i la possibilitat d'elecció a un bon nombre de bascos i basques. Així doncs, quina és la solució al conflicte? Si no existeix la possibilitat d'una solució política, ja que hi ha un percentatge de població que no pot votar a qui voldria, quina altra via queda? Les armes? Això és el que segurament voldrien tant socialistes com populars per tal de poder tenir entretinguda a la massa i desviar l'atenció d'altres temes més importants. I de pas, és la millor manera d'evitar que algun dia els bascos i les basques puguin decidir, democràticament i pacífica a les urnes, que volen deixar de ser espanyols i volen ser un estat lliure i sobirà.

El cert és que per la mateixa regla de tres que els del TS han il·legalitzat les llistes de Bildu (per contaminació d'elements propers als entorns pro-etarres), s'hauria de començar a il·legalitzar un bon grapat de llistes electorals més. Sense anar més lluny, totes les d'ERC, que van fer coalició amb EA (els amics dels terroristes) en unes eleccions europees, o IU i IC que anaven en coalició amb Alternatiba. Fins i tot jo mateix, si mai decidís presentar-me de candidat a un procés electoral (que dubto molt), podria ser il·legalitzat, ja que en alguna ocasió m'he desplaçat al País Basc de vacances i m'he mogut per ambients bastant radicals, i fins i tot, havia assistit a concerts organitzats per Jarrai, les joventuts abertzales. Un cop fins i tot, la guardia civil em va demanar el DNI, amb la qual cosa, suposo que ja dec estar fitxat com a amic dels terroristes...
Ah! I tots aquells que en el seu moment van votar a HB (Herri Batasuna) fora de les fronteres basques, quan encara no es veia amb tan mals ulls (fins i tot s'acceptava) la lluita armada, també sou sospitosos i esteu infectats...

Jo davant de l'escàs esperit democràtic de l'estat espanyol, em pregunto si no seria possible il·legalitzar el TS, el TC, el Senat, l'Audiència Nacional, el Congrés dels Diputats i tota la resta de mecanismes anti-democràtics que controlen la nostra vida al seu interès i benefici... I em responc a mí mateix, que si la via democràtica se'ns nega una i altra vegada, poques vies ens queden. Se us acut alguna? "Pero alguien debe tirar del gatillo..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada