"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 8 de setembre del 2011

El patrimoni dels polítics: llums i ombres.


Avui les webs del Congrés i el Senat han començat a publicar el patrimoni de diputats i senadors, després de que el juliol passat es modifiqués una llei que ho impossibilitava. Milers d'internautes s'han afanyat a connectar-se a aquestes webs per esbrinar quants calers tenen els nostres representants polítics. Tant s'han esmerat en conèixer aquesta informació, que han acabat col·lapsant la web del Senat des de primera hora del matí. Mai aquesta web havia estat tan visitada.

Calia aquesta comèdia? Ens prenen per tontos o què? Que potser es pensa la gent que tots aquests polítics investigats no hauran fet les artimanyes legals adients per acabar declarant el que els convingui? No existeixen els paraissos fiscals, els traspasos de comptes, els canvis de nom de les propietats, etc., etc.? Hem de creure'ns que l'Alicia Sánchez Camacho no té ni un duro al banc ja que no declara res, però en deu 747.000 de préstecs? I quan la Carmen Chacón declara que té tres vivendes, significa això que en té tres al seu nom i a saber quantes més al nom d'algun familiar o amic?

En aquest país, fins que no es demostri el contrari, tots són corruptes. Així que ara, que no ens vinguin amb comèdies de cara a la galeria de suposada transparència, quan el que en realitat haurien de fer és investigar a fons els comptes de tots aquests representants polítics i el seu patrimoni (públic i "amagat"). Bé, de fet això ho podrien fer també amb un bon grapat de banquers i grans empresaris que defrauden a l'estat milions i milions d'euros. Segur que si ho fessin, millor aniria la cosa. Diuen alguns economistes, que amb el que es defrauda d'impostos a l'estat espanyol, es podrien pagar gairebé la totalitat de les pensions. Així que menys tonteries i rentats d'imatge inutils, i més treballar contra els corruptes i els fraudulents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada