"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 24 de novembre del 2011

Crítica teatral: "Truca un inspector".



Basada en una novel·la de l’escriptor britànic John Boyton Priestley, "Truca un inspector", és una tragicomèdia ambientada a l'Anglaterra de principis del segle 20, on un inspector de policia fa trontollar l’estabilitat emocional d'una família burgesa en plena celebració d'un sopar. Aquest inspector esta interpretat de manera brillant, per tot un mestre de l'escena catalana, en Josep Maria Pou, que a més dirigeix l'obra.

També hi intervenen altres noms rellevants de l'escena catalana com Carles Canut (el senyor Rafeques del "Vostè Jutja"), en el paper del pare de família i empresari destacat, o Victòria Pagès ("Oh Europa", "Oh Espanya") en el paper de la mare de família i senyora de la casa. Tots els actors sense excepció fan una interpretació més que correcte i creïble, sense floritures innecessàries ni sobreactuacions.

La funció transcorre amb agilitat i sense interrupcions, la qual cosa s’agraeix. El misteri i la intriga van augmentant a mesura que avança l’acció i només es ressol al final de tot, quan es comencen a desvetllar tots els misteris i secrets, les febleses i les misèries de la família. El director es reserva un final sorprenent que deixa a l’espectador dubtant de si ha entès o no els perquès de tot plegat.

En definitiva, teatre amb majúscules, per un bon entreteniment d'un diumenge a la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada