"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 1 de novembre del 2011

Per Tots Sants "Castanyes".


Per Tots Sants castanyes,
per Nadal torrons,
per la Pasqua mona,
i tot l'any MINYONS!!!

Avui he passat un agradable migdia-tarda (potser que s'ho facin mirar això d'una actuació de prop de 4 hores i mitja) tot seguint la diada castellera de Tots Sants a través de la retransmissió en directe via internet de TV3. Haig de reconèixer que m'ha impressionat força la capacitat dels verds per lluitar fins a l'últim moment, tot i les adversitats. No és fàcil repetir un castellàs com el 3d10fm quan t'acaba de caure al primer intent sense arribar a col·locar dosos. També té molt de mèrit atacar un altre senyor castell com el 2d9f després de dues patacades de consideració, però encara m'ha sorprès més la rauxa que han mostrat a tercera ronda apostant per una altre "papinarro" com el 5d9f amb alguna substitució rellevant al tronc. I passades les 16:00 de la tarda, després de més de quatre hores a plaça!

Tot i l'extraordinària actuació dels vilafranquins, crec que no hauran sortit del tot contents de plaça, ja que fa ja molts anys que el seu principal objectiu és descarregar el castell de 10 pisos, i després de prop de 30 intents, encara no se n'han sortit. I aquest any semblava que ho tenien tot de cara per aconseguir-ho (una soca amb fitxatges de pes que garantia aguantar qualsevol castell que se'ls poses a sobre, un munt de castells de 9 i gammes extres al llarg de la temporada, canalla ràpida i lleugera, motivació extra pel fet de rivalitzar amb els Minyons per aquest castell...), però una vegada més, no han pogut vèncer al monstre. Potser és el coco, però potser també haurien de començar a pensar que un castell tan pesat es fa difícil d'aguantar molta estona.

Els que han sortit més contents de plaça han estat els Xiquets de Tarragona que, qui ho havia de dir, han estat capaços de dur la "tripleta màgica" fins a Vilafranca, en unes èpoques on normalment els Xiquets ja estarien descansant. Molt meritòria l'actuació dels Xiquets que a més han executat uns castells prou macos, i han pogut arrossegar a un gran nombre de camises. Pel que fa als Capgrossos, han repetit l'actuació de Girona amb el 4d9f, el 3d9f, i el 2d8f. Segur que surten satisfets a mitges, ja que tot i que sembla que remunten una mica el vol després d'un agost i setembre molt durs, haguessin volgut portar el 2d9fm com l'any anterior. I els Borinots han donat un pas endavant carregant el 3d9f en segona ronda, que segur que encara es podran plantejar descarregar enguany en les actuacions de nivell que els queden. Han completat l'actuació amb el 5d8 d'inici i un 4d8 final.

Ara doncs, torna a ser el torn dels Minyons en aquest "duel" amb els verds per assolir el més gran dels castells, el 3d10 amb folre i manilles. I espero que si a la nostra Diada hi ha algun contratemps com els que han tingut avui els verds a la seva diada, puguem aixecar-nos de la mateixa manera que ho han fet ells, i no haguem de renunciar de bones a primeres a tot el que s'ha treballat durant molts assajos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada