"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 4 de febrer del 2012

Rebel·lia Vs incivisme.


He explotat. Estic fins als collons d'haver d'insistir, demanar, pregar, suggerir, exigir, convèncer, etc., a la gent de la meva colla de que no escampin el fum de les seves cigarretes pels espais comunitaris "lliures" de fum. No ho saben que hi ha una llei que prohibeix prendre's la llibertat de contaminar a la resta de gent que els envolta, per molt addictes que siguin? Que passa, que com és casa meva faig el que em dóna la gana? I a la resta que els bombin? Que potser hi ha qui es pensa que fumar en un espai prohibit és un acte de rebel·lia antiautoritària? Em sembla que hi ha gent que confon la rebel·lia amb l'incivisme:

Rebel·lia és trencar el carnet de militant socialista i fer-se independentista d'una vegada. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és viure al món àrab i lluitar per la democràcia. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és fer esport sense fer de model de passarel·la. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és renunciar a la selecció espanyola perquè s'és català. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és viure sense tele, facebook, twitter, PSP, PlayStation, VISA, USB, Ipad, Iphone, Wifi... Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és deixar de pagar impostos a Espanya. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és parlar el català a dos guàrdies civils. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és desobeir al mestre. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és tocar música Heavy. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme.

Rebel·lia és jugar a corfbol i ballar sardanes. Fumar en llocs on és prohibit fumar és incivisme. 


2 comentaris:

  1. Rebel·lia és jugar a corfbol i ballar sardanes? Ha, ha, aquesta ha estat bona!!! Bé, suposo que tot es pot relativitzar, i depèn, i molt, de com es pren cadascú les coses.

    Diuen que els pitjors antifumadors són els exfumadors. Tanmateix, estic totalment d'acord amb tú, jo també odio el fum en els llocs tancats i, si vull fumar -que a vegades encara ho faig-, me'n vaig al pati, al carrer, o a cal Panchi.

    ResponElimina
  2. Lluís, sóc dels que van aprofitar la llei antitabac (sort que els polítics es van decidir a prohibir que els fumadors poguessin fer fumar als no fumadors) per deixar de fumar, i em molesta molt (és més, m'emmalalteix molt) el fum en espais tancats. Si la gent s'ha pogut acostumar a sortir de la disco, del teatre o del cinema per fumar, perquè no ho han de fer igualment al local de Minyons? No ja per complir la llei, sinó simplement per respecte als no fumadors de la colla.

    ResponElimina