"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 23 de març del 2012

L'Educació no ha de ser un negoci, però el Departament d'Ensenyament no ho té gaire clar.



En els temps de crisi que corren, és ben normal que molts pares tractin d'estalviar uns calerons de la despesa del menjador escolar dels seus fills, optant per la carmanyola i el menjar fet a casa. Tanmateix, només els pares dels instituts concertats (incomprensible contradicció) poden optar per aquesta via d'estalvi, mentre que els pares d'alumnes d'instituts públics no poden triar degut a la desregulació (una altra contradicció) d'aquest fenomen.

És a dir, una discriminació envers les famílies de l'escola pública i un tracte de favor als de la concertada en tota regla. És a dir, que si hem de continuar mantenint a les empreses de catering subcontractades per la Generalitat (que cobren una pasta per un menjar de merda), que siguin els pares de la pública els que hagin de rascar-se la butxaca. Als de la concertada (ai pobrets, que ja en tenen prou amb les quotes "al·legals" que els cobren), els deixem portar el dinar fet de casa, i així podran continuar pagant les quotes que els cobren i no tindran la temptació de passar als seus fills a la pública. La Generalitat sempre al servei de l'escola concertada que tan bona feina fa i que tants diners estalvia (o no).

¿I si facilitem la vida a totes les famílies, i permetem que les que ho desitgin, puguin deixar als seus fills al menjador de l'escola sense haver de pagar el catering de rigor? Potser hauran de pagar una quota justa per pagar una part del monitoratge i despeses vàries, però si volen portar un entrepà, una carmanyola amb macarrons o quatre peces de fruita, per estalviar uns calerons, cal permetre-ho com als de la concertada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada