"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 16 de març del 2012

Oficis amb futur...

La Conferència Episcopal Españiola ha volgut aprofitar els temps de crisi en els que vivim per mirar d'atreure nou sacerdots a la secta catòlica, amb l'esquer d'una feina estable i d'un sou fix gens menyspreable. I com que l'església vol demostrar que també és una institució viva i moderna, ha elaborat uns anuncis publicitaris que corren per la xarxa, animant a la població a unir-se als serfs de Déu.

Afortunadament, encara sóc una persona assalariada i no em manca feina, però si no fos el cas i portés una temporada llarga sense treballar, estaria temptat de considerar l'oferta de la CEE. "No està el forn per bolls", ni com per renunciar a feines estables. És cert que aquesta feina té els seus inconvenients (celibat, impossibilitat de tenir parella, haver de dur uniforme, treballar de cara al públic...), però són molts més els avantatges:

- Possibilitat d'ascens (l'ascens al cel quan moris el tens garantit).

- Possibilitat de conèixer molta gent (i amb una mica de sort arribar a relacionar-t'hi molt profundament. Amb els nens que fan la catequesi, amb dones joves molt desorientades que venen a confessar-se...).

- Habitatge gratuït.

- Possibilitat de beure alcohol en hores de servei.

- Estalvi en roba.

- Avantatjosos contactes amb classe política i classes pudents.

- Jornada laboral reduïda.

- Possibilitat de viatjar (sobretot quan el Papa visiti l'estat españiol).

- No haver de témer per res, ja que Déu et protegeix.

- Poder predicar i dir-li a la gent el que es pot i el que no es pot fer...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada