"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 29 de juny del 2012

De vacances...


Avui començo les vacances d'estiu amb una agenda molt atapeïda d'actes, viatges i il·lusions. Castells, concerts, festes majors, excursions, viatges de curta, mitja i llarga distància... Vaja, que no crec que em calgui fer cap curs de formació de mestres, perquè no pararé de formar-me en aquest període de "descans". Quan els polítics demanen als mestres i professors que es formin, no sé si contemplen la possibilitat de fer-ho a la meva manera, és a dir, acumulant moltes experiències de tota mena que poc tenen a veure amb les sessions teòriques a les universitats d'estiu o en acadèmies de tota mena.

Si algú del que llegeix aquestes ratlles pensa que tinc molt de morro, que pensi si preferiria un mestre pels seus fills que hagi acabat els estudis amb notes brillants però sense sortir de l'habitació de casa i de la biblioteca de la facultat, o algú amb notes més justetes però que hagi viscut moltes i diverses experiències, que hagi conegut món, que s'hagi relacionat, que hagi comés errors i n'hagi tret aprenentatges positius, etc. I espero que no s'entengui amb aquest comentari que no calgui estudiar res ni sigui important l'estudi.

Segurament, la Consellera d'Educació actual, Irene Rigau, com els seus successors, i molts polítics sense cap coneixement ni experiència educativa, pensaran que els millors mestres seran aquells que treguin millors notes a la carrera de magisteri i a l'institut, però al meu entendre, no hi veig una relació directa.

Apa, bones vacances a tothom, i bona festa major als terrassencs!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada