"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 14 de juliol del 2012

Terrassa Vs Sabadell als Jocs Olímpics.


Històricament, Terrassa i Sabadell han estat ciutats rivals en molts aspectes. D'aquí les expressions "Terrassa, mala raça. Sabadell, mala pell". Cercant per la xarxa he trobat una explicació històrica d'aquesta rivalitat ancestral.

Ara que s'apropen els Jocs Olímpics de Londres, on malauradament encara no hi serà competint la selecció nacional de Catalunya, les dues ciutats tornen a competir pel que fa al nombre d'esportistes locals participants.

Tot i que Sabadell aporta algun esportista més que Terrassa (17 a 15), val a dir que els representants de la ciutat veïna pertanyen la gran majoria al Club Natació Sabadell, i molts d'ells són esportistes professionals fitxats pel club i provinents de diferents punts de Catalunya i de l'Estat espanyol.

En canvi, la gran majoria dels esportistes terrassencs (dels equips d'hoquei herba de la ciutat) són nascuts a Terrassa, a excepció del waterpolista Ivan Pérez, cubà, resident a la ciutat des de fa un bon grapat d'anys i exjugador del CNT de waterpolo, que també figura a la llista d'esportistes de Sabadell com actual integrant de l'equip de waterpolo de la ciutat veïna.

En definitiva, que per molt que vulguin presumir els saballuts de la gran quantitat d'esportistes olimpics que tenen, aquesta xifra es enganyosa, ja que la gran majoria son fitxatges del CNS, amb escàs arrelament a la ciutat. Una vegada més doncs, els terrassencs ens podem sentir vencedors morals d'aquesta "batalla". ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada