"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 30 d’abril del 2013

Boicotegem a qui ens menystingui.

Graninis: que us donin pel sUc!!!

Arran del cas de l'empresa alemanya de sucs Granini, que es nega a etiquetar els seus productes en llengua catalana tot i la gran quantitat de vendes que tenen al territori de parla catalana, la Plataforma per la llengua ha denunciat que el 94% dels productes que es venen a Catalunya no respecten la llei d'etiquetatge catalana.

Resulta que empreses com Granini, que venen a Catalunya molt més que no pas a altres Països com Portugal, Eslovènia o Eslovàquia, etiqueten en un munt de llengües com el portuguès, l'eslovè, l'eslovac, el búlgar, el bielorús, el macedoni, etc., etc., però no pas en català, tot i que els catalanoparlants són uns dels seus principals clients. Doncs, senyors de Granini, ja els poden anar donant molt pel sac a partir d'avui mateix.

I el mateix hauríem de fer tots els catalans amb una mica d'estima per la nostra llengua. Si deixéssim de consumir aquells productes que no mostren cap sensibilitat envers la nostra llengua, potser més d'una empresa canviaria la seva estratègia comercial. Potser mentres no siguem independents, no podem imposar per la força de les lleis a que etiquetin en la nostra llengua, però com a consumidors si que tenim la força per forçar-los a replantejar-se aquest menysteniment continuat.

Així que us animo a fixar-vos bé en les etiquetes dels productes que trobeu al súper o allà on compreu, i si no està en català busqueu un altre que sí ho estigui. I si no n'hi ha cap del que voleu-necessiteu en la nostra llengua, penseu que abans bé que vivíem sense tants productes envasats... Aquí teniu un enllaç a un catàleg d'empreses que sí que etiqueten en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada