"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 27 d’agost del 2013

Terrassa - Collbató (Coves del Salnitre) - Terrassa en moto.


Avui he reprès amb el company Timi les rutes moteres per camins i carreteres dels voltants de Terrassa després del meu periple vietnamita, i aquest cop hem triat la zona oest, direcció a la muntanya de Montserrat i endinsant-nos a la comarca del Baix Llobregat. Hem iniciat la ruta per l'antiga carretera de Terrassa a Viladecavalls, i d'aquí cap a Olesa de Montserrat. Hem seguit direcció a Monistrol de Montserrat, però abans d'arribar-hi hem trobat el trencall cap a Collbató, on hem arribat resseguint la muntanya de Montserrat, gaudint d'unes panoràmiques espectaculars.

Vista del monestir de Montserrat des de la carretera d'Olesa a Monistrol.

Conglomerat a la cova del Salnitre.

Diverses formacions d'aigua calcificada.

Vista de Collbató des de l'entrada a les coves.
Arribats a Collbató hem aprofitat per visitar les coves del salnitre, una meravella de la natura amagada entre les roques de la muntanya de Montserrat, i un indret bastant desconegut per la gran majoria dels catalans. Hem arribat just a temps per seguir una visita guiada, que ha començat amb un vídeo de la història de les coves, i després un guia ens ha descobert els principals indrets de la cova i les curioses formacions càlciques en forma d'estalactites, estalagmites i demés (ous ferrats, la Sagrada Família, el cap de l'hipopòtam, l'euga alletant les seves cries, el queixal...).  

Ajuntament de Collbató.
Hem parat a dinar a Collbató mateix, un poble del Baix Llobregat de prop de 5.000 habitants que es troba a sota de la muntanya de Montserrat. Hi havia bastanta oferta de llocs per menjar, però ens hem conformat amb un bar-restaurant anomenat La Muntanya que feien un menú més que digne per menys de deu euros. Una truita de verdures i una botifarra a la brasa amb patates han fet el fet més que sobradament.

Carrer del casc antic de Collbató.

En acabat hem fet via cap a Terrassa per una ruta alternativa que la que ens ha dut a Collbató. Hem sortit direcció a Esparreguera, i d'aquí cap a Abrera, Ullastrell i Terrassa. A Ullastrell, al peu de la carretera, m'he trobat per pura casualitat a un antic veí de quan vivia a casa dels meus pares, el Víctor, que fa uns anys que viu allà, i ha estat la darrera parada abans d'arribar al punt de partida.

Vista del campanar de l'església de Collbató, i la muntanya de Montserrat de fons.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada