"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 7 de setembre del 2013

Els Minyons ens adherim a l'ANC! Per Catalunya minyons!!!


Malgrat li pesi a alguns unionistes i espanyolistes de la nostra colla, i fins i tot a alguns talibans exminyons ressentits, la colla, democràticament (amb un 90% dels vots favorables), ha decidit adherir-se a l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) per impulsar el procés d'emancipació i d'alliberament nacional. Visca!
 
Es tracta d'un moment clau per a la nostra nació, i crec que els Minyons no podíem quedar al marge. Quina millor manera de defensar i promoure la catalanitat (un dels objectius de la colla, no?) que donant suport a la causa sobiranista? És de calaix, no? O hi ha algú que encara es pensi que Espanya estima la nostra llengua, la nostra cultura, i la nostra identitat? No us ha quedat clar amb els darrers 300 anys de relació?
 
Si en aquests moments crucials, els grups de cultura popular catalana no ens posicionem al costat del poble català, qui ho ha de fer? O hi ha algú que es pensi que la política s'ha de deixar solament en mans dels partits polítics? Sols el poble salva al poble, i jo tinc clar quin és el meu poble. Crec que la majoria dels minyons també.
 
Estem fent política els Minyons al adherir-nos a l'ANC? Doncs potser sí... i? Crec que hi ha una gran diferencia entre defensar la llibertat nacional del nostre país (del de la majoria dels minyons), i demanar el vot per un partit polític concret. No crec que els Minyons hagin de posicionar-se mai a favor o en contra d'un partit polític concret, però defensar la nostra nació... si ens posem tiquis-miquis, hi ha tantes coses que depenen de la política a la vida... i a la vida de les colles castelleres també. O no influeix la política en el món cultural-associatiu? I en el social? I en l'econòmic?
 
Potser caldria plantejar-se un canvi en els estatuts de la colla per deixar ben clar què significa posicionar-se políticament i què va més enllà de la política.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada