"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 9 de novembre del 2013

I... "no hase falta que dises nada más..."


El dijous passat, els vots desfavorables del partit del govern, CIU, tombaven una moció presentada per la CUP a favor de celebrar una consulta sobre la independència hi hagi o no autorització de l'Estat. Solament els grups parlamentaris d'ERC i el d'ICV-EUiA (parcialment) han donat suport a la moció, que en vistes de les darreres declaracions del president del govern espanyol, sembla més necessària si cap.

Avui el personatge aquest que governa Ejpañia que no parla bé ni el castellà, i que no es capaç de dir ni quatre paraules sense haver de llegir-les d'un paperet, ha dit en un fòrum per a emprenedors, que "sobre la sobirania espanyola, que és única, no té res a reformar ni a dialogar". Ole tu! Democràcia en estat pur.

Així doncs, sembla que des de Madrid van aclarint les coses als nostres representants polítics aquí, que encara s'escarrassen a pensar de quina manera es pot demanar el permís (per fer la consulta) sense que s'enfadin (ens suspenguin l'autonomia, ens envaeixin, ens bombardegin, o ens afusellin a tots...), i que dóna la sensació que es trobin còmodes en aquest escenari d'estira i arronsa constant amb l'estat espanyol pel debat sobiranista. No acabo d'entendre per què coi cal esperar tant per anunciar una data per la consulta.

De tant en tant, em venen al cap mals pensaments del tipus una "marxa enrere" de CIU en el procés, i sovint crec que mentres parlem  de la independència no parlem de les retallades ni de la crisi. Esperem però, que aquest cop la Puta i la Ramoneta no entrin en joc, i d'aquí ben poc (JA!!!) convoquin als catalans a les urnes per decidir que volem ser, ja sigui per la via del referèndum, o en unes eleccions plebiscitàries.

La DUI mola!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada