"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 22 de novembre del 2013

JFK: 50 anys de l'assassinat del president dels EEUU.

JFK

Avui fa 50 anys del crim d'Estat del president dels EEUU, John Fitgerald Kennedy. Va succeir a la ciutat de Dallas durant una visita oficial, acompanyat per la seva esposa, Jacqueline Kennedy. Tot i que les investigacions oficials van portar a la detenció, i posterior execució a mans d'un pistoler, d'un únic sospitós, Lee Harvey Oswald, les posteriors investigacions i descobertes van demostrar que l'assassinat havia estat comés per més d'una persona, i molt probablement amb la conformitat i la complicitat de gent molt propera, sinó de dins, dels òrgans de poder del país.

Com haurien estat els EEUU si no haguessin assassinat a JFK? Segurament no hagués canviat gaire la història, ja que tot i la pinta de demòcrata renovador, els president Kennedy no deixava de ser un producte més de la mercadotècnia política nord-americana. Vaja, molt bones paraules, grans promeses de canvi, i al final, el mateix del mateix. Com l'actual president Obama, que va arribar amb molta força i va generar moltes expectatives arreu, però que s'ha demostrat com un titella més al servei dels poders fàctics del país.

No deixa de ser curiós que el país que s'autoproclama garant de la llibertat i dels drets socials, tingui una història tant extensa com macabra d'assassinats, guerres, conflictes, tortures...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada