"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 13 de març del 2014

Esquí obligatori a EF? Què s'han fumat aquests del departament?



Llegeixo aquesta notícia a la secció de Societat d'"El Periódico de Catalunya" amb una barreja d'estupefacció i d'indignació alhora. Resulta que els empresaris del ram dels esports d'hivern (principalment l'esquí de "pijos") han pressionat per aconseguir que la Generalitat imposi la pràctica d'aquest esport en horari escolar dins de la matèria d'educació física. Ole tú!

És molt probable que a partir d'aquest precedent, empresaris de diferents rams i d'altres lobbys de pressió diversos, facin com els empresaris de la neu i comencin a reivindicar la inclusió de tot tipus d'activitats dins dels currículums dels estudiants de les seves àrees d'influència. M'imagino als empresaris de les zones turístiques de costa, demanat la inclusió dels esports de navegació aquàtica al currículum dels joves d'aquesta zona. I segurament, els caps de colla de les zones més tradicionals castelleres també podran aconseguir que un bon grapat de joves es facin castellers gràcies a la captació directa des de l'escola. I a les terres de l'Ebre els podria interessar que els joves es vagin formant en les curses de bous des de ben joves fent-les matèria obligatòria des de l'institut. Ah! I que me'n direu del hoquei herba a Terrassa! Ah! no, que aquests prefereixen que solament siguin els "pijos" els que puguin practicar aquest esport. No els interessa créixer.

El cert, és que si em toqués ser mestre d'educació física en alguna escola d'aquesta zona, em faria molta, però molta ràbia que m'impossessin els continguts a treballar. Una cosa són els objectius, i les competències a assolir, i l'altre els continguts a través dels quals s'assoleixen. Per què perdre cinc hores setmanals o més practicant l'esquí i no, per exemple, fent circ, balls tradicionals, korfbol, o petanca?

Ah! I quan els nanos ja hagin après a esquiar, qui els pagarà en el futur l'activitat fora de l'horari escolar? Si els papis tenen pasta cap problema, però si no és el cas... quina putada saber esquiar de collons i no poder gaudir-ne per no tenir ni un duro, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada