"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 19 d’abril del 2014

I que ells (alguns espanyols) ens diguin nazis...!!

On tu hi veus una esvàstica, alguns hi veuen una estelada.

Rafel Martin, l'aficionat culé apallissat pels nazionals a València.


El passat dimecres, a la final de la copa del rei de futbol a València, a banda de jugar-se un partit de futbol entre dos clubs que representen (ens agradi o no) a dues nacions ben diferents (només calia escoltar com rebien l'himne espanyol una i altra afició), alguns es van dedicar a "jugar" al perillós joc del totalitarisme i de l'abús de poder.

Mentre el Barça queia, justament, al terreny de joc enfront del Madrid, un seguidor culé era, injustament i impune, apallissat per un grup de policies nazionals a l'interior de l'estadi de Mestalla, quan es dirigia al lavabo, pel sol fet de lluir una senyera estelada. Us imagineu la mateixa història a l'inrevés, amb mossos i un seguidor blanc? Ja tindríem a l'exercit espanyol a l'entrada de la Diagonal.

I l'altra anècdota (per no dir escàndol) de la jornada es va produir a la zona d'esbarjo dels aficionats blancs a València, on uns seguidors madridistes van penjar una bandera esvàstica a la mateixa entrada al recinte, sense que ningú, ni policia, ni directiva blanca, ni autoritats valencianes, moguessin ni un sol dit per fer treure tan vergonyosa i denigrant ensenya. Spain is different! No diu res d'això Europa?

I encara es va viure un altre fet lamentable, quan uns seguidors blancs amb més alcohol a la sang que neurones al cervell, van insultar, amenaçar, i finalment impedir fer la seva feina a un periodista de TV3 quan aquest realitzava una entrevista a un aficionat que lluïa la samarreta de l'altre equip de la capital del regne, a la zona dels aficionats blancs.

I encara s'estranyen que volguem marxar???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada