"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 22 de maig del 2014

Luis Enrique, presentat com a nou tècnic del Barça.


Aquest passat dimarts es va fer la presentació oficial del nou entrenador del Barça en substitució del Tata Martino, l'asturià Luís Enrique, exjugador blaugrana (1996-2004) i extècnic del Barça B, de la Roma i del Celta de Vigo successivament. Sembla arribar, doncs, amb el bagatge i l'experiència suficients per assumir aquest nou i exigent repte.

Cal destacar el coneixement que té de la casa, de la cantera, i de tot l'entorn que envolta a aquest club. A més a més, diuen que és força exigent amb els jugadors pel que fa a la condició física (factor clau si aquest equip vol tornar a excel·lir com en èpoques passades), així com pel que fa a l'actitud tant als entrenaments com als partits. Crec que si alguna cosa li cal a aquest equip ara per ara, és algú que els faci córrer i que els torni a endollar física i mentalment.

Serà pràcticament impossible, inevitable si més no, no fer comparacions entre la feina de Luís Enrique i la que va dur a terme el Pep Guardiola quan va agafar el primer equip l'estiu del 2008. Tots dos han estat jugadors destacats i carismàtics del Barça, han entrenat al Barça B, i tenen una gran capacitat de lideratge i de raonament. Tots recordem (massa i tot potser) l'excel·lència i els títols de l'era Guardiola... tant de bo Luis Enrique sigui capaç de tornar a l'equip a la senda de l'èxit.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada