"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 9 de juliol del 2014

El "temazo" del dimecres. Orquestra Plateria - "Camarera", "Ahí viene la plaga".




Aquest passat cap de setmana s'ha celebrat a Canet de Mar el "Canet Rock", 36 anys després de la darrera edició, al mateix emplaçament. El festival va iniciar la seva marxa en plena dictadura, l'any 1975, i es va carecteritzar per donar protagonisme a cantautors i bandes dels Països Catalans.

Una de les bandes protagonistes de les primeres edicions, l'Orquestra Plateria acaba d'anunciar la seva dissolució després de 40 anys dalt dels escenaris. Quants pobles i ciutats catalanes deuen haver trepitjat els de la Plateria en aquests 40 anys...? Una llàstima que es vagi apagant la flama de totes aquestes bandes pioneres dels 70's.

Veient les imatges del vídeo que us he penjat, queda ben evident la gran diferència existent entre el model Canet Rock actual i passat. El que abans era alliberament, protesta, gresca atàvica i hipisme, ara s'ha convertit en consum cultural massificat, melòmans amb calés a les butxaques, negoci, i fredor general. Com ha canviat al jovent la famosa transició i l'estat del "benestar". Bé, suposo que les drogues també devien ajudar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada