"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 7 d’agost del 2014

Nicaragua - Dia 17 - Corn Island - León.

Infants en acció a la Corn Island.
Avui  ha estat un dia de transit entre la Corn Island i León, passant per Managua i d'estació en estació. Així que no hi ha gaire cosa a explicar. He arribat a León a primeres hores de la tarda, he buscat amb celeritat un hostal o pensió i he sortit a fer la primera passejada per aquesta ciutat de passat colonial.

La big Corn Island a vista d'avió.
He tingut temps d'adonar-me que aquí tenen molt present el record de les lluites passades, les revoltes sandinistes (1927-1932), i les posteriors guerres contra el dictador Somoza (1961-1979) i contra la Contra guerrilla nord-americana i centre-americana per derrotar al govern del FSLN (1980-1989).  

Hugo Chávez, també present a Managua.
Al museu de la revolució, o dels antics combatents revolucionaris, un paio que va combatre contra Somoza i contra la Contra nord-americana, m'ha fet un ampli resum dels períodes claus d'entre guerres, i dels personatges històrics que les van protagonitzar. M'ha parlat del paper clau dels estudiants per entendre la creació del FSLN i la resistència als opressors. 

En aquest museu, casualment, m'he trobat penjades a les parets una estelada i una ikurriña...

Mural dels herois i llibertadors de Llatinoamerica al museu de la revolució.

Per cert, que he acabat el dia al cinema, veient "Hércules" en 3D. La primera vegada que veig una peli en aquest sistema, més enllà del documental sobre Darwin que passen als escolars al Cosmocaixa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada