"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 14 de setembre del 2014

Comunicat dels Castellers de Cornellà i dels Brivalls de Cornudella en resposta als comentaris ofensius al programa casteller 3Rondes de Catalunya Ràdio.

 
Benvolguts i benvolgudes,

Per començar puntualitzem que aquest correu està escrit conjuntament entre els Castellers de Cornellà i els Brivalls de Cornudella.

El motiu del present és fer-vos partícips del malestar que han generat en les dues colles els comentaris fets durant l’emissió del programa 3Rondes de Catalunya Ràdio el passat diumenge.

Els Brivalls de Cornudella ens vam emportar la llenya de la setmana per haver renunciat a participar al concurs de castells del dia 28 de setembre a Torredembarra. La qüestió és que els comentaris es fan sense saber com han anat les coses... us posem en antecedents: el dijous dia 4 de setembre a les 12:00h del migdia es posen en contacte amb Brivalls des de l’organització del concurs per informar-nos que podem participar al concurs del dia 28, ja que han renunciat totes les colles que teníem per davant; en un primer moment ja s’indica que els Brivalls tenim actuació pactada amb Cornellà des d’inicis de temporada. En una segona trucada amb l’organització, els Brivalls demanem que ens deixin de marge fins divendres a la nit per donar una resposta, ja que convocarem una assemblea general extraordinària per decidir si anem a concurs o a Cornellà; l’organització ens diu que ja que ens ho comuniquen en tant poc temps i tenint una actuació els hi sembla raonable, inclús ens comenten que ja s’ha fet la roda de premsa presentant el concurs i que han dit que la última colla del dia 28 està per confirmar. Durant el mateix dijous ja es parla amb els Castellers de Cornellà del tema que ha sorgit i que la junta haurà de respectar el que es decideixi en assemblea. En l’assemblea convocada pel divendres dia 5 a les 22:00h s’acorda democràticament que assistirem a l’actuació tal com tenim acordat amb Castellers de Cornellà. A les 22:40h del mateix divendres s’informa a l’organització del concurs que no hi assistirem, cosa que entenen perfectament.

Creiem que si les persones que fan el programa 3Rondes s’haguessin informat de com havia anat el tema, s’haurien estalviat aquest comentari.

I no essent suficient el menyspreu pels Brivalls, llavors toca el menyspreu cap al barri on farem l’actuació el proper dia 28 de setembre, el barri del Pedro de Cornellà, dient que la renúncia dels Brivalls al concurs és per actuar a un “barri aïllat de l’àrea metropolitana” i que això és un menyspreu cap a “l’espectacle casteller més gran del món”.

El nostre malestar ja s’ha fet arribar a la CCCC, a l’organització del concurs i també a Catalunya Ràdio demanant que es disculpin. I ara us el fem arribar a tots vosaltres perquè no volem que el tema quedi en un no res. I com que des del programa ens diuen que hauríem d’anar a concurs perquè té “una gran repercussió mediàtica”, us demanem la vostra ajuda per tal que el proper diumenge dia 14 a partir de les 21:30h quan comenci el programa de ràdio 3Rondes enviem tots un tweet que digui:

@3rondes #nivalorniseny

Moltes gràcies a tots.

Salut i castells!!

Castellers de Cornellà

Brivalls de Cornudella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada