"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 12 de setembre del 2014

Els Minyons no hi podíem faltar.

3d8 a la cruïlla de Diagonal i Passeig Sant Joan (Foto: Mireia Comas).

Ahir, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'ANC, Omnium i l'AMI, van organitzar a Barcelona la concentració/manifestació ciutadana més multitudinària i espectacular, que es recordi, de tot Europa. Prop de 1'8 milions de persones (segons la guàrdia urbana) van sortir al carrer a reivindicar el Dret a Decidir del poble català, i la ferma voluntat d'esdevenir un nou estat lliure i sobirà.

I en aquesta fita històrica no podíem faltar els Minyons de Terrassa, juntament amb la major part de les colles castelleres del país, i un bon grapat d'altres grups de cultura popular (geganters, bastoners, diables, esbarts...), a més a més de moltes altres entitats (culturals, esportives, polítiques...), associacions, famílies senceres, turistes, personatges famosos (Xavi i Piqué del Barça!!), persones anònimes i algun que altre infiltrat de l'altre bàndol.

Una jornada pel record, i de rècord, que hauria de servir perquè alguns polítics i governants espanyols, a banda de molts altres curts de mires espanyols i catalans també, se n'adonessin d'una vegada per totes que aquest clam massiu i insistent del poble català no pot ser eternament menystingut i/o ignorat. El conflicte existent (sí sí, conflicte encara que soni malament) no s'acabarà amb quatre bones paraules o amb quatre amenaces. Caldrà anar fins al final, i el final, pels catalans és clar, i es diu 9N. Solució democràtica.

Confiem que els nostres representants polítics a Catalunya hagin pres nota una vegada més d'aquest clam i d'aquesta exigència, i facin tot el possible perquè el dia 9 de novembre TOTS puguem anar a votar què volem ser en el futur. Fins i tot els dos o tres milers de persones que es van manifestar  Tarragona per l'unionisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada