"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 21 de gener del 2016

Koh Phangan. (18)





























Koh Phangan és una illa de 168 Km2 al sud-est de Tailàndia, popularment coneguda perquè s'hi celebra la Full Moon Party, un cop al mes a la platja de Haad Rin. A l'illa conviuen uns 10.000 tailandesos, 5.000 birmans, i de 15.000 a 40.000 turistes, depenent de l'època de l'any i de la proximitat o llunyania de la lluna plena.

Platja de Haad Rin, on es celebra la popular Full Moon Party, al sud-est de l'illa.





























Koh Phangan està a mig camí de les veïnes Koh Samui, al sud, i Koh Tao, al nord. No solament geogràficament, si no que també en nombre de població i de territori. Segurament les platges de Koh Phangan no arriben a la bellesa i la calma de les de Koh Tao, però en contrapartida, a Koh Phangan s'hi troben paratges selvàtics, rius, cascades, i cims que no trobes a la veïna del nord.





























Llogar una moto i recórrer l'illa de nord a sud i d'est a oest és tot una aventura i les vistes són extraordinàries. La major part de l'illa està ben comunicada per pistes asfaltades, però hi ha algunes platges inaccessibles per carretera que solament es poden visitar fent una excursió a peu o amb una barca-taxi. La gran majoria de platges però si que són accessibles, i en alguns casos, accedir a la platja significa conduir per unes rampes de vertigen amb unes vistes impressionants. 

Platja de Haad Sadet, a l'est de l'illa.





























Pel que fa a les platges en sí, n'hi ha de maques per totes bandes, tot i que les més concorregudes són la de Haad Rin, al vèrtex sud-est, on se celebra la Full Moon Party, la de Haad Yao a l'oest, la de Mae Haad al vèrtex nord-oest, i les del Thong Noi Pan Noi i Thong Noi Pan Yai al nord-est. Les de la banda est i nord-est tenen més onatge degut als vents provinents del nord-est, i les del oest i nord-oest són més calmades i, a la vegada, cristallines.

Vista panoràmica de la platja de Haad Tong Nai Pan,, al nord-est de l'illa.





























Pel que fa a la festa, a banda de la arxipopular Full Moon Party, es pot sortir cada dia de l'any, ja sigui a festes que organitzen els diferents "xiringos" de platja, ressorts i hotels, o a les desenes de clubs, pubs, discos que hi ha a les zones més poblades. També s'organitzen saraus en platges, i en zones selvàtiques diverses (jungle party, night adventure, Half Moon Party...). Algunes d'aquestes festes cobren entrada i poden arribar a preus d'Eivissa.

Platja de Haad Yao, al nord-oest de l'illa.





























Koh Phangan la majoria dels turistes que hi arriben provenen de països com Anglaterra, Alemanya, França, nord d'Europa, i nord-Amèrica. Darrerament també estan arribant força russos, tot i que aquests es concentren en major nombre a la costa oest del país, a Pattaya, o a l'illa de Koh Tao. Aquesta darrera va estar en el punt de mira internacional fa uns anys pel cas d'una parella de turistes britànics que van ser assassinats,i violada ella. El govern de l'estat ha endurit les lleis a l'illa i intenta controlar a les màfies que controlen l'illa per acabar amb la corrupció latent. Koh Phangan en contrast, sembla una bassa d'oli. 
































Platja de Chalok Lum, al nord de l'illa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada