"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 23 de febrer del 2016

El torneig intercasteller de futbol d'aquest cap de setmana...


Aquest cap de setmana es disputa a Tarragona la XV edició del torneig casteller de futbol. Molt ha canviat aquest esdeveniment des de l'inici, fa quinze anys a Igualada... Jo vaig participar amb els Minyons en les primeres edicions i la cosa anava principalment de passar-ho bé, fer festa i estrenyer llaços d'amistat amb la gent de les altres colles. Això avui en dia ha canviat molt. Evidentment, sempre hi ha hagut colles que han tingut com a principal objectiu guanyar el torneig, però en els inicis aquestes colles eren una minoria, i la majoria anàvem a passar-ho bé, i el futbol era l'excusa.

El futbol és un esport molt divertit que pot ser magnífic per passar una bona estona, fer salut, i conèixer gent. Però tot sovint, malauradament, també es converteix en una activitat deplorable quan la gent, amb l'objectiu únic de vèncer, es dedica a fer trampes, provocar, insultar, o fins i tot agredir a rivals o companys, ja sigui a peu de pista o des de les grades. En aquest sentit, edició rere edició del torneig, es veuen més accions de la vessant negativa.

Confio que els representats de la nostra colla en l'edició d'enguany a Tarragona no ens facin avergonyir a tots plegats com l'any passat a Terrassa. Sé que han estat entrenant amb il·lusió i esperances de victòria. Me la pela que guanyin o no. Solament espero que no donin la nota i ens facin quedar malament com a colla. Que ho passin molt bé, que gaudeixin de l'ambient i jugant, que lliguin molt, però que no deixin malament a la colla amb actituds poc esportives i ultracompetitives. Que es noti que #SomLaColla!!


#Valors! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada