"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 23 de maig del 2016

No una, ni dues, ni tres, ni quatre, ni cinc, ni sis... 28!!!

El Barça es va proclamar ahir a Madrid, a l'estadi Vicente Calderón, campió per 28a vegada de la Copa del rei, al imposar-se de forma èpica al Sevilla en un partit que es va haver de resoldre a la pròrroga després que els primers 90 minuts acabessin 0-0.

Un gol de Jordi Alba als cinc minuts de l'inici de la pròrroga i un altre de Neymar a falta d'un parell de minuts per al final del temps reglamentari, el Barça va tancar una final que se li havia posat molt difícil uns minuts abans de la mitja part del partit amb l'expulsió de Mascherano per vermella directa després d'un estira i arronsa amb el davanter sevillista Gameiro al límit de l'àrea.

El Barça va saber resistir la pressió del Sevilla a la segona part i sortir en perilloses contres gràcies al magnífic treball defensiu i a la qualitat tècnica d'homes com Iniesta o Messi. En una d'aquestes contres, Neymar va anar a terra per entrada pel darrera de Banega quan encarava tot sol al porter, i aquesta acció va suposar l'equilibri de forces per l'expulsió del migcampista sevillista.

El Barça encara es va haver de sobreposar a la baixa del seu davanter més efectiu, Luís Suarez, que es va lesionar al minut 10 de la segona part, i que va ser substituït per un encertat Rafinha.

En definitiva, una final guanyada a l'estoica, amb un arbitratge, de Del Cerro Grande, desquiciant i molt permissiu amb l'agressivitat sevillista, i amb moltes estelades a les grades, encara que la realització televisiva italiana s'esforcés per ocultar-ho.

Es tanca doncs, amb aquesta copa, una excel·lent temporada en que el Barça ha aconseguit 4 títols (Supercopa d'Europa, Mundial de Clubs, Lliga i Copa).